Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    İmralı heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu

    DEM Parti İmralı heyeti, Eş Genel Başkanları ile bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacakları önemli görüşme öncesi hazırlıklarını tamamladı. Barışın ilerlemesi ve acıların son bulması için umut dolu bir istişare süreci başlatıldı.

    DEM Parti İmralı heyeti,

    DEM Parti heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşme öncesi Genel Merkez’de Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi. Dün İmralı’da Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin bilgi veren heyet, şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacakları görüşmeye hazırlanmak üzere yola çıktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan heyet üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, barışın ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

    Buldan, “Bu ikinci görüşme tarihi bir öneme sahiptir. Süreç yeni bir aşamaya geçiyor ve görüş alışverişi önem arz ediyor. Bugün Cumhurbaşkanı ile kendi heyetimizle bu konuları detaylı bir şekilde ele alacağız. Barışın ilerlemesi ve gerekli adımların atılması için istişare şarttır. Üzücü haberler alıyoruz, 12 askerin şehit olduğunu duyduk. Bu tür olaylar, barışın ne kadar değerli olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. Bundan sonra hiç kimsenin yaşamını yitirmemesi için barışın sağlanması önemlidir. Ailelere baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

    Sancar ise şunları dile getirdi: “Eş Genel Başkanlar olarak süreci değerlendirdik. Yeni aşamaya geçildiği aşikardır. Bu aşamanın gerekliliklerini Cumhurbaşkanı ve heyeti ile istişare edeceğiz. Dün yaşadığımız acı haber hepimizi derinden sarstı. Bu acıların sona ermesi için elimizden geleni yapmalıyız. Ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Umut ediyoruz ki bu acı dolu günler bir an önce sona ersin.” Heyet, görüşme için hazırlıklarını tamamlayarak Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmek üzere yola çıktı.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim
    Sıradaki Haber Bakan Tunç: “Dikkat ve tedbirsizlik sebebiyle orman yangınına sebebiyet verildiğinde 3 yıla kadar hapis cezası söz konusu”