TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, komisyonun faaliyetlerini siyasetten bağımsız bir şekilde sürdürme kararlılıklarını vurgulayarak, “Bu konu sadece engelli vatandaşlarımızın değil, hepimizin ortak bir meselesidir” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde faaliyet gösteren Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Kasapoğlu, toplantının başlangıcında önemli açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, bu komisyonun sıradan bir araştırma birimi olmanın ötesinde, “Milletimizin vicdanı” olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirtti. Engelli bireylerin karşı karşıya kaldığı her zorluğun, aslında toplumsal adalet ve eşitliğin sınandığı bir alan olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, çalışmaların sadece teknik raporlar hazırlamak değil, sosyal sorumluluk duygusuyla yürütülen bir kolektif vicdan meselesi olduğunu vurguladı.
Kasapoğlu, Türkiye’nin engelli bireyler için son 23 yılda önemli adımlar attığını belirtirken, “Hayat sürekli değişen dinamik bir süreçtir. İhtiyaçlar, koşullar, beklentiler sürekli olarak evriliyor. Engelli bireylerimizin ihtiyaç ve talepleri değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle, bu değişime yanıt verecek, devamlılığı sağlayacak daha güçlü bir toplumsal bilince ihtiyaç duyuyoruz. Komisyonumuz, mevcut bilinci ileri taşımak, bu bilinci her alana yaymak için çalışacaktır.”
“Siyaset üstü yaklaşım” vurgusuna da değinen Kasapoğlu, komisyonun çalışmalarını siyasetten bağımsız bir şekilde sürdürme niyetlerini bir kez daha dile getirerek, “Bu konu sadece engelli vatandaşlarımızın değil, hepimizin meselesidir” diyerek, toplumsal fayda odaklı bir anlayışla her kesimin görüşlerine açık olduklarını belirtti.
Toplantıda söz alan komisyon üyeleri de çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılar, çözüm odaklı ve yapıcı bir yaklaşımla yürütülen görüşmelerde, eğitim, istihdam, sağlık, erişilebilirlik ve sosyal yaşama katılım gibi konularda görüşlerini paylaştılar.
Komisyonun bir sonraki toplantısı, 10 Temmuz 2025 Çarşamba günü planlanmaktadır. Bu toplantıda, ilgili kurumların belirlenmesi, görüşme takviminin oluşturulması ve komisyonun eylem planının somutlaştırılması beklenmektedir.