1. Haberler
  2. TURİZM
  3. Kazankaya Kanyonu – Yozgat

Kazankaya Kanyonu – Yozgat

kazankaya saklı cennet
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazankaya Kanyonu gerek manzarası gerek ise tarihi izler barındırması ile ön plana çıkan bir gezi rotası olarak bilinir. Bu kanyonun güneyinde Alan Dağları yer alırken içerisinden ise Çekerek Irmağı akar.

kazankaya kanyonu

Kazankaya Kasabası, Yozgat Aydıncık İlçesi’ne bağlı, Çekerek Alaca yolunun 4 kilometre kuzeybatısında, Aydıncık İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıkta ilçenin kuzeyinde yer alan bir kasabadır. Kazankaya Kasabası’nın önemini artıran en büyük doğal harika, Kazankaya Kanyonu ve bu alandaki tarihi yerleşim izleridir.

Kazankaya Kanyonu hangi İl’de

Kazankaya Kasabası, Yozgat Aydıncık İlçesi’ne bağlı, Çekerek Alaca yolunun 4 kilometre kuzeybatısında, Aydıncık İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıkta ilçenin kuzeyinde yer alan bir kasabadır. Kazankaya Kasabası’nın önemini artıran en büyük doğal harika, Kazankaya Kanyonu ve bu alandaki tarihi yerleşim izleridir.

Kasabanın güneydoğusunda tabanı kayalık olan ve güneybatısından akan ırmağa sarp kayalar halinde inen tepenin adı Sarıbaba’dır. Söz konusu tepe ve kayalıklar üzerinde MÖ olduğu düşünülen yerleşim izleri bulunmaktadır.

Kasabanın doğusunda yer alan Karagözlük Tepe denilen alanın güneyinde sırtlar halinde inen tarlalar vardır. Burası Güllük olarak adlandırılmaktadır. Güllük’te araştırmacılar tarafından Hitit Mezarlığı tespit edilmiştir.

kazankaya kanyon

Kazankaya Kanyonu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Yozgat ilinde yer alan Kazankaya Kanyonu saklı bir cennet olarak nitelendirilir. Kazankaya Vadisi olarak da adlandırılan bu doğal oluşumun Yozgat ilinin Aydıncık ilçesine bağlı olduğu bilinir. Bununla birlikte Kazankaya Kanyonu’nun Aydıncık ilinin 10 kilometre kadar kuzeyinde kaldığı söylenebilir. Adını aldığı kasabanın ön plana çıkan doğal güzelliklerinden biri olan Kazankaya Kanyonu’nun Çorum ilindeki İncesu ilçesine kadar uzandığı görülür. Manzarası ve huzurlu atmosferiyle ilgi çeken bu kanyona gidilmesi için takip edilmesi gereken adımlar ise aşağıdaki gibidir:

  • Çekerek-Alaca yolunun 4 kilometre kadar kuzeybatısında bulunduğu bilinen Kazankaya Kanyonu’na özel araçla gidilebilir.
  • Özel araçla bu kanyona gidilecek ise Yozgat ilinin Aydıncık ilçesine ulaşılmalıdır.
  • Aydıncık ilçesine varan kişilerin bu kanyon ile aynı ismi taşıyan kasabaya doğru ilerlemeleri mümkündür.
  • Kazankaya kasabasına gidildiği zaman Çekerek-Alaca yoluna geçiş yapılarak kanyonun adının yazdığı tabelaların takip edilmesi yeterlidir.
  • Bu doğal alanı görmek için toplu taşıma araçlarını kullanacak olan kişilerin ise ilk olarak Yozgat’ın Aydıncık ilçesine ulaşmaları gerekir.
  • Aydıncık ilçesinden Kazankaya kasabasına giden dolmuşlara binen kişiler bu kanyona kolaylıkla ulaşabilir.

 

saklı cennet kazankaya

  •  Müzekart Geçiyor Mu?Kazankaya Kanyonu’nu keşfetmek isteyen kişilerin herhangi bir giriş ücreti ödemelerinin zorunlu olmadığı bilinir.

 

Kazankaya Kanyonu Giriş Ücreti Ne Kadar?

Bu doğal alanın herhangi bir ücret ödenmeden gezilmesi mümkündür. Ancak Kanyonun bünyesinde bulunan tesislere uğrayan kişilerin aldıkları hizmetlere göre ödeme yapmaları gerekir.

güncel haberler için sayfamızı takip edin

Kazankaya Kanyonu – Yozgat
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin