Keçiören Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde “1071’den 1923’e Türk Destanı Platosu”nu oluşturdu.
Platoda Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in sunumu eşliğinde Ahlat Mezar Taşları, Birinci Meclis Binası, Çanakkale Anıtı, çadırlar, siperler ve Bandırma Vapuru gibi görseller yer alıyor. 1071 Malazgirt Zaferi’nden Çanakkale Savaşı’na kadar Türk tarihinin kahramanlık destanları müzikal bir şekilde ifade edilirken oyuncuların performansı da büyük beğeni topladı.
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Türk tarihine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Büyük komutan Alparslan’dan Atatürk’e kadar uzanan Türk tarihinin destansı hikâyesini vatandaşlarımızla paylaştığımız platomuza ilginin bizleri mutlu ettiğini belirtti. Özarslan, gençlere ve vatandaşlara Türk tarihini anlatmanın ve bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarma görevlerini yerine getirmenin önemine vurgu yaptı.
Çadır içinde yer alan Çanakkale Fotoğraf, Mektup ve Malzeme Müzesi’nin ziyaret edilebileceği ve Türk tarihindeki dönüm noktalarının müzikal gösteriyle izlenebileceği plato, 25 Mayıs Pazar gününe kadar halkın ziyaretine açık olacak.
