1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Kırtasiyelere sıkı denetim

Kırtasiyelere sıkı denetim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’ta eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala kırtasiye ürünlerine yönelik denetimler başladı. Öğrencilerin güvenliği için yapılan bu denetimlerde ürünlerin kalite ve güvenlik standartlarına uygunluğu kontrol ediliyor.

Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye ürünleri ve satışının yapıldığı yerleri denetledi.
Vatandaşın ekonomik çıkarlarının ve sağlıklarının korunması amacıyla kırtasiyeler ile zincir marketlerde eş zamanlı denetim gerçekleştirdi.
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Genelgesi sonrasında, okulların açılacağı tarih belli oldu. Buna göre okullarda birinci dönem 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Okulların başlamasına 1 aydan kısa bir süre kala kırtasiye ürünleri market raflarında yerini aldı. Ticaret İl Müdürlüğü, kırtasiye ürünü satışı yapan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.
Ticaret İl Müdürlüğü personeli, kentteki kırtasiye ürünlerine yönelik fiyat etiketi ve ürün güvenliği denetimi yaptı.
Denetimlerde, kırtasiye malzemeleri, okul çantaları, çocuk ayakkabıları ve okul kıyafetleri gibi ürünlerde; etiket fiyatı, fiyat değişim tarihi, etiket kontrolü, menşei incelendi. Stantlardaki bazı ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı da denetlendi. Ayrıca, ekipler tarafından ürün güvenliği de denetlendi.
Ekipler, denetimlerin okul sezonu açılana kadar ve açıldıktan sonra da sıklıkla devam edeceğini belirtti.
Vatandaşlara uyarı
Ekiplerin yoğun denetiminin süreceği bilgisi aktarılırken, vatandaşlara kırtasiye alışverişleri doğrultusunda uyarılarda bulunuldu. Açıklamada şu sözlere yer verildi:
“İmalatçı/ithalatçı açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. Markası ve modeli belli olan, üzerinde Türkçe uyarılar bulunan ürünler satın alınmalıdır. Oyuncak şeklinde olan veya oyuncak niteliği taşıyan kırtasiye ürünlerinde ise hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dair ibarelerin ve diğer uyarıların bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Örneğin, 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılar dikkate alınmalıdır. Boya malzemeleri, oyun hamurları, parmak boyaları gibi oyuncak niteliğindeki ürünlerde CE işaretinin bulunmasına dikkat edilmelidir.”

Kırtasiyelere sıkı denetim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin