Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kor Ateşte Demlenen Lezzet: Kara Demlik Çayı

Yozgat’ın bozkırlarında, hayvanlarını otlatan çobanlar ve doğasever vatandaşlar, yorgunluklarını kor ateşte kaynattıkları kara demlik çayıyla atıyor. Sorgun ilçesi Araplı kasabasında geçimini hayvancılıkla sağlayan çobanlar, doğanın ortasında vazgeçilmezleri olan kara demlik çayını demleyerek hem kendilerine hem de ziyaretçilere eşsiz bir lezzet sunuyor.

Yozgat’ın bozkırlarında, hayvanlarını otlatan

Kara Demlik Çayının Lezzeti Herkesi Çekiyor

Çoban Mustafa Bükücü, kara demlik çayının lezzetini övdü ve “Arkadaşlarım özellikle kara demlik çayı içmek için yanıma geliyor. 10 dakikada hazır olur, birlikte içeriz” dedi. Bükücü, çobanlığın zorluklarını kara demlik çayı eşliğinde hafiflettiğini belirtiyor.

Doğaseverlerden Yoğun İlgi

Sorgun’da elektrikçilik yapan Muhammet Bolat, işlerinin yoğun olmasına rağmen kara demlik çayı içmek için doğaya kaçtığını söyleyerek, “Günde 5 bardak çay içerim ama kara demlik çayı o kadar lezzetli ki 15 bardak içiyorum” diye ekledi. Bolat, herkese bu özel çayı denemelerini tavsiye etti.

Sıcak Havada Bile Kara Demlik Çayı

Emirhan Yılgın ise yaz sıcaklarında bile soğuk içecekler yerine kara demlik çayını tercih ettiklerini belirterek, “Evde yapılan çay bu çayın yerini tutmuyor. Biz de doğaya çıkıp kara demlik çayı içiyoruz” dedi. Kara demlik çayı, bozkırın ortasında hem lezzetiyle hem de sosyalleşme aracı olarak Yozgat’ta vazgeçilmez bir gelenek haline gelmiş durumda.