Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Lübnan’da Aile Müzik Terapi Merkezi açıldı

    TİKA’nın desteklediği Aile Müzik Terapi Merkezi’nin açılışı Beyrut’ta gerçekleşti. Projede aile bağlarını güçlendirmek, duygusal paylaşımı artırmak ve bireylere destek olmak amaçlanıyor. Merkez, Türkiye-Lübnan dostluğunun bir göstergesi olarak hizmet verecek.

    TİKA'nın desteklediği Aile Müzik

    TİKA’nın desteklediği Aile Müzik Terapi Merkezi, bir törenle hizmete açıldı. 2025 yılı “Aile Yılı” ilan edilmesi sebebiyle, Türkiye ve çeşitli ülkelerde aile bağlarını güçlendirmeye yönelik projeler hayata geçiriliyor. Lübnan’da TİKA’nın desteğiyle faaliyete geçirilen merkezin açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Murat Lütem, Lübnan Parlamentosu milletvekilleri Said Asmar, Nazih Matta, Zouk Mosbeh Belediye Başkanı Elie Saber ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    Proje kapsamında, müzik eğitimi verilecek ve küçük ölçekli performansların sergileneceği alanlar oluşturuldu. Aile arasındaki bağları güçlendirmeyi, duygusal paylaşımı artırmayı, özel ihtiyaçları olan bireylere destek olmayı ve çatışmaların çözümüne katkı sağlamayı amaçlayan müzik terapi aktiviteleri, uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek. Ayrıca, çocukların ve gençlerin yeteneklerini keşfedeceği ve geliştirebileceği bir alan sunan merkez, müzik aletleriyle donatıldı.
    Büyükelçi Lütem, açılışta yaptığı konuşmada, merkezin sadece bir binadan ibaret olmadığını, ailelerin birlikte güçleneceği, çocukların kendilerini ifade edebileceği bir sanat ortamı olacağını dile getirerek, “Bu merkez, Türkiye ile Lübnan arasındaki dostluğun ve dayanışmanın bir simgesidir” ifadelerini kullandı.
    Türkçe ve Arapça şarkıların seslendirildiği açılış programının ardından davetliler, merkezi ziyaret ederek müzik atölyelerini inceledi. Aile Müzik Terapi Merkezi, Zouk Mosbeh bölgesindeki aileler ve gençler için yeni bir kültür-sanat buluşma noktası haline gelecek.

    Keçiören Belediyesi, çiftçilerin ürettiği taze
    Sıradaki Haber Keçiören’de üretici pazarları 15 Temmuz’da açılıyor