Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Ramazan Sokağı kadınların ekonomik kapısı oldu

    Kırıkkale’deki Ramazan Sokağı, nostaljik bir atmosferde eğlence ve yöresel lezzetleri bir araya getirerek kadınların ekonomik özgürlüklerini kazandıkları bir ortam sunuyor. Kadınlar, imece usulüyle hazırladıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunurken, diğer kadınlara da ilham oluyorlar.

    Kırıkkale’deki Ramazan Sokağı, nostaljik

    Kırıkkale ilinde oluşturulan Ramazan Sokağı, ziyaretçilerine hem eğlenceyi hem de yöresel lezzetleri nostaljik bir atmosferde sunuyor. Kadınlar, el emeği ürünlerini imece usulüyle hazırlayıp satışa sunarak aile ekonomilerine destek olmanın yanı sıra dayanışma ruhunu da canlı tutuyorlar.

    Ramazan Sokağı, eğlenceli ve yöresel ürünleri bir araya getirerek ziyaretçilerine nostaljik bir ortam sunuyor. Kırıkkale Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan bu özel alanda, geleneksel Ramazan kültürünün yaşatılmasının yanı sıra kadınlara ekonomik destek de sağlanıyor. Tezgahlarında çalışan kadınlar, imece usulüyle ürettikleri el emeği ürünlerini satışa çıkararak hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Geleneksel tatlar ile el emeği ürünlerin yer aldığı stantlar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İftar sonrası Ramazan Sokağı, ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaşıyor. Çocuklar için kurulan oyun alanları eğlenceli vakit geçirme imkanı sunarken, Karagöz-Hacivat gösterileri ve Nasrettin Hoca fıkraları ile eski Ramazan atmosferi yeniden canlanıyor. Ayrıca, Ramazan davulcusunun performansları da büyük ilgi çekiyor.

    Tezgah açan kadınlar, çalışarak ekonomik özgürlüklerini elde ettiklerini ve diğer kadınlara da ilham verdiklerini belirtti. İHA muhabiriyle konuşan Yüksel Eroğlu, “Sabah 5’te işe gidiyorum, 5.30’da buraya geliyorum ve gece 12’ye kadar çalışıyorum. İşte kadının gücü burada ortaya çıkıyor.” diyerek azmini dile getirdi.

    Çörek tezgahında çalışan Hatice Eroğlu ise, “Biz kadınlar her alanda varız. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun! Ben eşimden ayrı, 2 çocuğumla tek başıma mücadele ediyorum. Diğer kadınlara daha fazla çalışmalarını öneriyorum.” dedi.

    Farklı alanlarda iş yapan Seval Eroğlu da, “Kadınların varlığını her alanda göstermek için çaba sarf ediyorum. Kadınlar uzun zamandır birçok alanda başarılı olmuştur. Bugün ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

    Kadınların üretkenliğine vurgu yapan Ayşe Koçak, “Kadınlar çalışmalı, kendi yeteneklerine güvenmeli. Herkes bir şeyler yapmalı, üretmeli.” ifadelerine yer verdi.

    Şehniz Coşar da kadın emeğinin ve mücadelesinin önemine dikkat çekerek, “Kadın sadece emeği ve gücüyle değil, hayata hayat veren bir varlıktır. Neşet Ertaş’ın da dediği gibi: ’Kadın insandır, bizler de insan evladı.’ Yuvayı dişi kuş yapar denir hep.” şeklinde konuştu.

    Kırıkkale'de Menderes Caddesi'nde meydana gelen
    Sıradaki Haber Tırın çarptığı yaya hayatını kaybetti