Ankara’da sokakta yürürken tanımadığı 45 yaşındaki Yetkin Güner’i bıçaklayarak öldüren 29 yaşındaki İsmail Tek, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İsmail Tek ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğunu belirterek, savcının “tasarlayarak kasten öldürme” ve “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçlarından cezalandırılmasını talep ettiğini açıkladı.
Müşteki avukatı da savcının talebine katıldığını belirterek, tanık ifadeleriyle suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olduğunu vurguladı. Baba da mahkemede konuşarak sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Söz hakkı verilen sanık İsmail Tek ise, ölen kişiyi tanımadığını ve onunla bir husumetinin bulunmadığını belirterek, suçu planlama niyeti olmadığını savundu. Mahkeme, sanık Tek’i “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, iyi hal indirimi uygulanmamasına karar verdi.