TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Belçika’ya katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Orta Doğu’daki çatışmaların durması ve bölgede huzurun sağlanması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, Türkiye’nin hem ulusal hem de uluslararası alanda güçlü olmasının sadece ekonomi ve askerî güçle değil, aynı zamanda insanların zihninde ve gönüllerinde oluşturduğu olumlu algıyla da mümkün olacağını belirtti. Ayrıca Türk milletinin adalet, hakkaniyet ve insanlık değerleriyle özdeşleştiğini ifade etti.
Kurtulmuş, Türk toplumunun entegrasyonunun diğer toplumlardan farklı olduğunu, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının Türkiye ile olan bağlarının güçlü olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının etkili bir şekilde faaliyet göstermesi ve Türk gençlerinin siyasette daha etkin rol alması gerektiğine değindi. Kurtulmuş, Türkiye’nin gücünü göstermenin en önemli yolunun, içerde ve dışarıda birlik ve beraberliği sağlamaktan geçtiğini söyledi.
Ayrıca, Türkiye’nin zor coğrafi konumuna vurgu yaparak, Türkiye’nin sahip olduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail’in saldırılarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Türkiye’nin barışçıl çözümleri desteklediğini ve bölgede istikrarın sağlanması gerektiğini vurguladı. Son olarak, terörsüz bir Türkiye hedefine ulaşmak için çalışacaklarını ve ülkenin geleceğine güvenle baktıklarını belirtti.