1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. ‘Türk Escobar’ı’ Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Öldü

‘Türk Escobar’ı’ Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Öldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyuşturucu ticaretinden 24 yıl hapis cezası alan ve ‘Türk Escobar’ı’ olarak bilinen 75 yaşındaki Ürfi Çetinkaya, hükümlü bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetti. Çetinkaya, Nisan 2023’te İstanbul Sarıyer’de kırmızı bültenle aranırken yakalanmıştı.

Urfi Çetinkaya Kimdir?

12 Eylül 1980 darbesinden sonra arananlar listesinde yer alan Çetinkaya, uyuşturucu ticareti ile bilinen bir isimdi. 1989’da Silivri’de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalanarak tutuklanmış, ancak 6 ay sonra tahliye edilmişti.

2000 yılında Matador operasyonu ile tekrar yakalanan Çetinkaya, 2003’te tahliye edildi. Ancak, Son Tango operasyonu ile yeniden tutuklandı ve 2012’de sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden serbest bırakıldı.

Hayatının son yıllarında tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan Çetinkaya, bir operasyon sırasında polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulmuştu. Ömrünün son yıllarını bu şekilde geçiren Çetinkaya, cezaevinde yaşamını yitirdi.

Haber: Emrullah Erdinç

‘Türk Escobar’ı’ Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Öldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin