Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Türkiye’de doğan 11 yaşındaki Suriyeli Raaf: “Türk milletine savaştan bizi korudukları için teşekkür ederim”

    Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye dönen Raaf Aldayek, Türk milletine teşekkür ederek eğitimine devam etmek ve doktor olmak istediğini belirtti. Ailesi ile bir araya gelmek için humusa gidecek olan Raaf, Türkiye’yi ve arkadaşlarını özleyeceğini dile getirdi.

    Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan

    Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ailesiyle birlikte ülkesine dönen 11 yaşındaki Raaf Aldayek, Türk milletine teşekkürlerini iletti. Aldayek, “Suriye’deki savaştan dolayı bizi koruduğunuz için minnettarım” dedi.
    13 yıldan fazla süren iç savaşın ardından muhalif güçler, 61 yıllık Bass rejimine son vermişti. Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, ülkelerine dönmeye başladı. Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan ülkeye dönen Suriyeliler, umutla yurtlarına geri dönüyorlar. Raaf Aldayek, Türkiye’de en çok arkadaşlarını ve öğretmenlerini özleyeceğini belirterek, Suriye’deki savaş nedeniyle Türk milletine teşekkür etti.
    Raaf Aldayek, Suriye’ye dönerek doktor olma hayali kurduğunu söyledi. “Ülkeme döneceğim için mutluyum. Babamı, ninemi ve dedemi göreceğim. Arkadaşlarımı bırakacağım için üzgünüm. En çok onları ve öğretmenlerimi özleyeceğim. Babamı ilk gördüğümde sarılacağım. Humus’a gideceğim; evimiz iyi durumda. Ailem 7 kişiden oluşuyor. Türk milletine Suriye’deki savaştan dolayı bizi koruduğunuz için teşekkür ederim. Doktor olmak istiyorum. Önce hastanede çalışacağım, sonra kendi muayenehanemi açacağım” dedi.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”