1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Uyum haftası başlıyor

Uyum haftası başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’ta 2 Eylül Pazartesi günü ders zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak.
Okul öncesi eğitim olarak da bilinen uyum haftası için okullarda hazırlıklar tamamlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimiyle birlikte uyum haftası ve okulların açılacağı tarih belli oldu.
2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül’de uyum haftası eğitimleri gerçekleştirilecek.
Tüm sınıf ve kademelerde 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı 2 Eylül’de uygulanacak.
MEB tarafından, tüm sınıf ve kademelerde 9 Eylül’de başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseye başlayacak öğrenciler için okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları hazırlandı.
Bir haftalık dönemde, öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedeflendi.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül’de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.
Minikler için uyum haftası başlayacak. Bu süreçte anne babaların rolü de önemli. Uzmanlar, okula karşı motive edici konuşmaların uyum sürecini hızlandıracağını söyledi. Okula yeni başlayacak minikler için uyum haftası öğrenme ortamını görmeleri, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımaları için önemli. Uzmanlara göre bu sürecin kolay atlatılması için velilerin desteği büyük önem taşıyor.

HABER MERKEZİ

Uyum haftası başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin