1. Haberler
  2. Yozgat Haberleri
  3. Yangına müdahale eğitimi

Yangına müdahale eğitimi

yangına müdahale eğitimi

Eğitim Programı ve İçeriği

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, itfaiye ekipleri, Agah Efendi İlkokulu 3. sınıf öğrencilerine yönelik yangına müdahale eğitimi düzenledi. Sorgun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçedeki öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda, Agah Efendi İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda, öğrencilere yangın anında nasıl müdahale edilmesi gerektiği anlatıldı.

Teorik Bilgiler ve Pratik Uygulamalar

Eğitimde, yangına müdahale süreci ile ilgili teorik bilgiler verilirken, yangın anında ilk yapılması gerekenin 112 Acil Çağrı Merkezi‘ni aramak olduğu vurgulandı. İtfaiye görevlileri, öğrencilere yangını önleme yöntemleri, yangın esnasında alınacak tedbirler, yangın söndürme teknikleri ve kullanılan ekipmanlar hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Uygulamalı Yangın Söndürme Eğitimi

Ayrıca, itfaiye araçlarının görevleri ve temel yangın bilgileri de öğrencilere sunuldu. Eğitim sırasında, öğretmenler ve öğrenciler itfaiyeciler eşliğinde yangın söndürme ve müdahale tekniklerini uygulamalı olarak deneyimledi. İtfaiye ekipleri, araç ve gereçleri tanıtarak yangına müdahale aşamalarını da uygulamalı olarak gösterdi.

Yangına müdahale eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin