1. Haberler
  2. TURİZM
  3. YERKÖY YHT HIZLI TREN NEREDE? YERKÖY HIZLI TREN BİLET FİYATI NE KADAR

YERKÖY YHT HIZLI TREN NEREDE? YERKÖY HIZLI TREN BİLET FİYATI NE KADAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerköy Yüksek Hızlı Tren Garı, Yozgat’ın Yerköy ilçesi Akpınar Köyü’nde Akpınar Köyü Yolu üzerinde yer alan TCDD’ye ait hemzemin ana tren istasyonudur. Yerköy ilçe merkezinin 5 km kuzeyinde yer almaktadır.

Ankara – Sivas yüksek hızlı demiryolu üzerinde yer alan ve -inşa hâlindeki- Yerköy – Kayseri yüksek standartlı demiryolu’nun başlangıç noktası olan istasyon 23 Ağustos 2024 tarihinde açılmıştır.

HIZLI TREN HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İki ada platformundan oluşan istasyon, Ankara – Sivas Yüksek Hızlı Trenlerine 23 Ağustos 2024 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

yerköy hızlı tren

YERKÖY-YOZGAT-ANKARA HIZLI TREN BİLET FİYATLARI

Yerköy – Ankara bilet fiyatı : 270 TL

Yozgat – Ankara bilet fiyatı : 325 TL

Yozgat – Kırıkkale bilet fiyatı 300 TL

Yozgat – Sivas bilet fiyatı 420 TL

Yozgat – İstanbul bilet fiyatı 865 TL

 

YERKÖY HIZLI TREN NASIL GİDİLİR, SERVİS NEREDEN KALKIYOR

Yerköy Yüksek Hızlı Tren Garına ulaşım sağlamak için Yerköy Saat kulesi, İstasyon meydanından Saat : 8,30, 12,30 ve akşam 19,00 saatlerinde servis hizmeti sağlanmaktadır.

 

yerköy hızlı tren biley fiyatları

PROJE TANITIMI

YHT hattının devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demiryolu ile 3 buçuk saatte sağlanan ulaşım 1 saatin altına, Ankara – Kayseri arası mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan ulaşım süresi 2 saate ve İstanbul-Kayseri arası ise 5 saat 15 dakikaya düşmesi planlanmaktadır.

Bu YHT hattı ile birlikte Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı ve Kayseri istasyonlarımız arasında bir yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşınması planlanmaktadır.

Projemizin tamamlanmasıyla; yolcu ve yük taşımacılığında zaman tasarrufu; su kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliğinin azalmasına, karayolu işletme giderlerinde azalmalar ile ülke ekonomisine büyük kazançlar sağlanacaktır.

haber merkezi

YERKÖY YHT HIZLI TREN NEREDE? YERKÖY HIZLI TREN BİLET FİYATI NE KADAR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin