1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Yozgat Şehir Hastanesinden başarılı bir ameliyat daha

Yozgat Şehir Hastanesinden başarılı bir ameliyat daha

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Kulak Burun Boğaz Hekimi Op. Dr. Taha Yasin Yıldız baş boyun bölgesinde görülen kanserlerden yaklaşık %5’inin tükürük bezi kanserleri olduğunu söyledi.

Op. Dr. Taha Yasin Yıldız baş ve boyun kanserleri bazı belirtiler verebileceği gibi hiç belirti de vermeyebilir. Boynundaki şişlik rahatsızlığı için başvuran hastanın tetkiklerinden sonra ameliyat kararını verdiklerini söyleyen Op. Dr. Yıldız, ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi; “Baş boyun bölgesinde görülen kanserlerden yaklaşık %5’i tükürük bezi kanserleridir. Bunlardan ise en sık görüleni parotis tümörleridir. Genellikle iyi huylu (benign) olsa da, bazıları kötü huylu (malign) olabilir.

Parotis kanserinin birincil tedavisi genellikle cerrahidir. Tümörün boyutuna, konumuna ve yayılımına bağlı olarak farklı cerrahi yöntemler kullanılır. Parotidektomi adı verilen bu ameliyatta, tümör ve çevresindeki sağlıklı doku çıkarılır. Yüz sinirlerine yakınlık durumu cerrahi zorluklar yaratabilir. Hastamız 56 yaşında polikliniğimize boyunda şişlik şikayetiyle geldi. Yaptığımız kontroller sonucunda ameliyata karar verdik. Yüzeyel Parotidektomi ameliyatını gerçekleştirdik ve hastamızın boyun bölgesinden 5 cm boyutunda kitle çıkardık. Ameliyat sonrasındaki sürecini de takip ettiğimiz hastamız sağlığına kavuştu. Hastanemizde bu tür ameliyatları başarıyla yapmaya devam ediyoruz.” Dedi.

haber merkezi

Yozgat Şehir Hastanesinden başarılı bir ameliyat daha
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin