Yerköy Haber Gazetesi

1. Hedik ve Kültür Sanat Festivali Yoğun İlgi Gördü

1. Hedik ve Kültür Sanat Festivali Yoğun İlgi Gördü
22 Ağustos 2022 - 16:14

Yerköy belediyesi tarafından ilki düzenlenen 1. Hedik & Kültür-Sanat Festivaline ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
Mehteran yürüyüşü ve gösterileri sonrasında Haşim Kılıç mahallesi istasyon meydanında devam eden Yerköy 1. Hedik & Kültür-Sanat Festivaline, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival öncesi konuşma yapan belediye başkanı Ferhat Yılmaz, 1. Hedik & Kültür-Sanat Festivalinin birlik, beraberlik adına kaynaşmaya da vesile olması için organize ettiklerini söyledi.
Tarım şehri olan hem Yerköy’ün, hemde hediğin tanıtımı için Hedik Festivali düzenlenmesi için karar verdiklerini söyleyen başkan Yılmaz şu ifadelerde bulundu:
“Bu festivalimizi geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Hububat açısından oldukça büyük bir öneme sahip şehir olmamız hasebiyle ‘hedik’ tarih boyunca geleneklerimiz de ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması ve gelecek nesillerle aktarılması açısından da bu festivalimizi yapmış bulunmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle 1. Hedik & Kültür-Sanat Festivali gerek ilçemizde gerekse civar il ve ilçelerden katılım sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz.” dedi.
Başkan Ferhat Yılmaz’ın konuşması sonrasında sanatçılar Erdi Çavdar ve Mümin Sarıkaya konser verdi.
Konser sırasında çekiliş yapılarak 80 kişiye çeşitli hediyeler takdim edildi.
Orhan Ekinci

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır