Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

17 yıl önce Ankara’da çalınan traktörleri, Yozgat’ta ortaya çıktı

Ankara’da ikamet eden iki kardeşin 2009 yılında kaybolan traktörleri, Yozgat’ın

Ankara’da ikamet eden iki kardeşin 2009 yılında kaybolan traktörleri, Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulundu. İsmail Ük ve Ayhan Ük isimli kardeşler, tarla işlerinde kullandıkları ve birlikte satın aldıkları traktörlerinin kaybolması üzerine resmi makamlara başvurmuşlardı. 25 Nisan 2026 tarihinde, Çekerek İlçe Jandarma Komutanlığından gelen telefonla, 17 yıl önce kaybettikleri traktörlerine kavuşmanın sevincini yaşadılar. Traktörlerini Sorgun ilçesindeki yedieminden teslim alan kardeşler, memleketlerine doğru yola çıktılar.

İsmail Ük, traktörleri bulunduğunda duyduğu şaşkınlığı “Traktörümüzün Yozgat Çekerek’te bulunduğunu söylediler, inanamadım” sözleriyle dile getirdi. Annesine yaşadığı sevinci paylaşarak ilk haber verdiğini belirten Ük, ailenin tekrar bir araya gelmesinin sevincini tüm yakınlarıyla paylaştıklarını aktardı.

Traktörlerinin bulunmasına ilişkin süreci anlatan İsmail Ük, traktörle ilgili müracaatlarının sonuçsuz kaldığını ve kaybolan traktörün Çekerek köyünde akü almak üzere gelen bir kişi tarafından fark edilmesiyle çözüme kavuştuğunu ifade etti. Ük, traktörlerini bulmalarıyla birlikte ailenin tekrar tamamlanmış hissine kapıldıklarını vurguladı.

Yaşadığı hukuksal süreci de aktaran Ük, yaşadığı maddi ve manevi zararlar için suç duyurusunda bulunduğunu, ancak dosyanın zamanaşımı nedeniyle kapatıldığını dile getirdi. Hakkını aramak için gerekli adımları atacağını belirten İsmail Ük, kaybolan traktör nedeniyle yaşadıkları zor süreci ve şimdi yeniden bulmanın verdiği mutluluğu detaylı bir şekilde anlattı.

Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun
Sıradaki Haber Yerköy’de Kurumlar Arası İstişare