Adana’da, alkollü bir sürücü tarafından çarptıktan sonra yaralanan anne kurtulurken, maalesef kızı hayatını kaybetti. Bu korkunç kazada kızını kaybeden 75 yaşındaki Hülya Büyükyolaçan, “Alkollüymüş, kaçmış. Kızımın adaletini istiyorum. Benim ciğerim yandı, yüreğim yanıyor.” dedi. Sürücü ise bilirkişi raporuna göre kaza anında yaklaşık 2.40 promil alkollü olduğu belirlenerek tutuklandı.
Kaza, 4 Temmuz tarihinde Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik Mahallesi’nde D-400 kara yolunda meydana geldi. Serhan Kayatürk (58) isimli şahıs, annesi Hülya Büyükyolaçan (75) ile birlikte kızı Yağmur Y.’nin evine yemeğe gitmişti. Yemek sonrasında evlerine dönmek üzere 01 BFK 858 plakalı mopedle yola çıktıkları sırada, aynı yönde seyreden M.G. (27) idaresindeki 01 BFK 819 plakalı otomobil arkadan çarptı.
Çarpmanın etkisiyle Serhan Kayatürk ve annesi Hülya Büyükyolaçan yola savrulurken, otomobil sürücüsü M.G. olay yerinden kaçtı. Bölgeye yapılan ihbar üzerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan anne ve kızları hastaneye kaldırıldı. Tıbbi müdahalelere rağmen Serhan Kayatürk kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hülya Büyükyolaçan ise tedavisinin ardından taburcu edildi.
Kazadan bir gün sonra kaçan sürücü M.G., polis merkezine giderek teslim oldu. Yapılan alkol testinde sürücünün kanındaki alkol oranı 0.01 promil çıkmasına rağmen, kazadan 24 saat sonra teslim olması nedeniyle geriye dönük alkol hesaplaması yapıldı. Bilirkişi raporuna göre M.G.’nin kaza anında yaklaşık 2.40 promil alkollü olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayı anlatan Hülya Büyükyolaçan, “Torunum beni yemeğe davet etti. Yemek sonrası kalkıp kızımla yola çıktık. Ne olduğunu anlamadım, o kadar hızlı vurdu ki kendimi kaybettim. Uyandığımda her yer paramparça idi. Ayağımın kırık olduğunu fark ettim, kızımın yanında olmadığını gördüm. Çok çığlık atıyordum, ambulansla hastaneye götürüldüm. Kızımın durumunun iyi olduğunu söylediler ama aslında kızım o anda kötü durumdaymış. 200 metre sürüklendik, eğer otlar olmasaydı ben de ölebilirdim. Otlar beni kurtardı.” şeklinde konuştu.
Yaşadığı acıyla sarsılan Büyükyolaçan, “Alkollü bir sürücüymüş, ifadesinde mopedde 3 kişi olduklarını belirtmiş. Bu doğru değil, kızım önde ben arkadaydım ve yavaş gidiyorduk. Kızımın adaletini istiyorum. Başka bir şey değil, sadece adalet. İçim yanıyor, yüreğim acıyor.” dedi.
Büyükyolaçan, olay sırasında yaşadığı şoku anlatarak, “Sürücü ertesi gün teslim olmuş. Kazayı gören tanıklar var. Akrabalar gelip kızımı başka bir araçla kaçırıp götürmüşler” ifadelerini kullandı.
