Yerköy Haber Gazetesi

“2. BOZOK FİLM FESTİVALİ PROTOKOLÜ” DÜZENLENEN TÖREN İLE İMZALANDI

“2. BOZOK FİLM FESTİVALİ PROTOKOLÜ” DÜZENLENEN TÖREN İLE İMZALANDI
06 Haziran 2023 - 15:44

Yozgat Valiliği himayelerinde; Üniversitemiz Rektörlüğü, Oran Kalkınma Ajansı paydaşlığında ve Sinema Okuryazarları Derneği yürütücülüğünde 09-15 Ekim 2023 tarihleri arasında bu yıl ikinci kez uluslararası boyutta düzenlenecek olan “Bozok Film Festivali” iş birliği protokolü imzalandı.
Yozgat Valiliği konferans salonunda Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve Sinema Okur Yazarlar Derneği Başkanı ve Yozgat Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı’nın katılımı ile gerçekleştirilen protokol imza töreni sonrasında Bozok Film Festivalinin startı verildi.
9 Ekim 2023 tarihinde açılış töreni ile başlayacak ve birçok etkinliğin gerçekleştirileceği festival, 15 Ekim Pazar günü gala töreni ile son bulacak. Festivalde Yozgat’ın sanat ve edebiyat alanında önemli isimlerinden Nida Tüfekçi ve Mehmet Said Fenni adına da bu yıl ilk kez ödül verilecek.
Festival kapsamında 7 farklı kategoride toplamda 66 bin TL para ödülü sahiplerini bulacak.
Protokol töreninde konuşan Üniversitemiz Yozgat Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi ve Sinema Okur Yazarlar Derneği Başkanı Batuhan Kalaycı, “Geçen yıl ilki düzenlenen bu yıl ise uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan Bozok Film Festivali ile bir hafta boyunca ulusal ve uluslararası filmlerin izleneceği, sektör çalışanları; yönetmen, oyuncu, senarist gibi çeşitli alanlardan isimlerle söyleşi programlarının gerçekleştirileceği festival, 15 Ekim’de Kırmızı Halı Seremonisi ve Gala töreni ile son bulacak. Gecede, festival kapsamında takdim edilecek olan Karaçam Heykellerine ek olarak toplamda 66.000 TL ve farklı kategorilerde birçok ödül verilecek” dedi.
Protokol imza töreninde konuşan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci “Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bozok Fil Festivali’nin ulusal ve uluslararası manada Yozgat’a çok değer katacağını söyledi.
Rektörümüz Prof. Ahmet Karadağ da geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Bozok Film Festivalinin her açıdan profesyonel olarak icra edilerek başarı ile sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Bu yıl ikincisinin uluslararası boyutta yapılacağı Bozok Film Festivali’nin Yozgat’ın sosyal kültürel açıdan tanıtılmasına çok önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının devamında: “Yozgat’ın ve bölgenin tanıtılmasında önemli bir rol oynayan film festivalinin geleneksel hale gelmesi amacıyla Yozgat Valiliği, Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ve Oran Kalkınma Ajansının da katkılarıyla çıtamızı yükselterek uluslararası boyutumuzu öne çıkardık. Tema olarak da Yozgat’ın kültürel dokusunu tanıtılması başta olmak üzere, depreme yönelik farkındalık ve orada yaşayan insanlarımızın yaşamlarını sahneye dökmek gibi farklı kategoriler de ikincisine yakışır, birincisini hiç aratmayacak ve ikincisinin yapılmasıyla film festivalin geleneksel hale geldi diyebileceğimiz anları yaşayacağız. Film festivalinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yozgat’ımız bu yıl 2. Uluslararası Bozok Film Festivali’ni icra edecek. Yozgat’ımızda yaşanmış hikâyeleri, kültürünü, töresini, adetlerini bu festivallerle ülkemize hatta dünyaya duyurma, tanıtma fırsatımız olacak. Yozgat’ımıza geçen yıl gerçekleştirilen film festivalinin çok büyük katkısı oldu.” şeklinde konuştu.
İmza töreninde konuşan Yozgat Valisi Ziya Polat, Türkiye’nin tam ortasındaki Yozgat’ın, tarihin, lezzetin, doğanın ve sanatın tam ortasında olduğunu söyledi. Yozgat’ın hikâyesi bol olan bir kent olduğunu ifade eden Polat, “Yozgat’ın gücünün ne kadar büyük olduğunu biz biliyoruz ama bunu tanıtmak gerekiyor. İlk film festivalimiz çok başarılı oldu. Bu sene ikincisini yapacağız. Seneye üçüncüsü, dördüncüsü ve devam edecek. Film festivalinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Bozok Film Festivali protokolü imzalandı.
9 Ekim tarihinde açılış töreni ile başlayacak olan festivalde aynı gün Onur Ödülleri de sahibini bulacak. Festivalde: Ulusal En İyi Kısa Film, Ulusal En İyi Belgesel Film, Uluslararası En İyi Kısa Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, Nida Tüfekçi En İyi Özgün Film Müziği, Mehmed Said Fenni En İyi Özgün Senaryo Jüri Özel , Belgesel veya Kısa Film Yapım Destek ve Avrupa Ödülleri sahiplerini bulacak.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır