Yerköy Haber Gazetesi

2021 Şeker pancarı alım fiyatı Ton başına 420 lira oldu

2021 Şeker pancarı alım fiyatı Ton başına 420 lira oldu
18 Eylül 2021 - 11:49

Çiftçiye müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeker pancarının alım fiyatında iyileştirmeye gidilerek ton başına 336 liradan 420 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de vatandaşlara seslendi.

Ahilik Haftası’na ilişkin konuşmalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçileri sevindirecek bir müjde de verdi.

Geçtiğimiz yıl ton başına 336 liradan alınan şeker pancarının bu yıl daha yüksek fiyattan alınacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizde şeker pancarının önemli üretim merkezlerinden biri olan Kırşehir’de 2021 alım fiyatlarının 420 lira olduğunu duyurdu.

“BU YIL TON BAŞINA 420 LİRA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl 23 milyon ton üretimle Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştı.

İnşallah bu yıl da bereketli bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Şeker pancarının alım fiyatını geçtiğimiz yıl ton başına 336 lira olarak belirlemiştik. Bu yılki şeker pancarımız ton başına 420 liradır. ” ifadelerini kullandı.

Şeker pancar üreticileri açıklanan fiyattan memnun

Yetiştiriciler, taban fiyatların pancar üretimine olumlu yansıyacağını belirtti. Çiftçiler şeker pancarı taban fiyatının çiftçilerde memnuniyetle karşılandığını söyledi. 420 liranın çiftçilerimiz için çok iyi bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Bu rakam polar değerinin artmasıyla daha da yükselecek. Çiftçiler bu durumdan memnunlar. Üreten ülkeler he zaman daha iyi durumda. Biz de elimizden geldiği kadar üreterek ekonomiye ülkemize katkı sunmaya gayret ediyoruz.” dedi. Çiftçiler, tarımsal sulamadaki enerji ve gübre fiyatlarının da düşmesiyle çiftçilerin daha fazla kazanacaklarını dile getirdi.  Bu yıl az ektikleri için pişman olduklarını vurgulayan pancar yetiştiricileri, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız taban fiyatı açıkladıktan sonra az ektiğimize pişman olduk. 420 lira, maliyetli bir üretimi olan pancar için iyi bir fiyat oldu. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Bundan sonra da pancar ekmeye devam edeceğiz. Daha önceleri pancar eken çiftçiler fiyatlardan dolayı sıkıntı çekiyorlardı ama açıklanan bu rakam çiftçileri rahatlattı. Şu andan pancarımızdan da verilen fiyattan da memnunuz.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır