Bağcılar Belediyesi’nin Vefahane Yaşam Merkezi’nde keyifli bir deneyim yaşayan 70 yaşındaki Nurgül Şengür, İtalyan mutfağını çok sevdiğini belirtti. Aşçılık sınıfında aldığı eğitim sayesinde focaccia ekmeği ve spagetti gibi İtalyan lezzetlerini başarıyla hazırladığını ifade etti. Şengür, çocuklarının da bu yemekleri beğenerek tükettiğini ve evlerinde artık İtalyan yemeklerinin kokusunun yayıldığını dile getirdi.
Vefahane Yaşam Merkezi, Bağcılar sakinlerine spordan el işlerine kadar geniş bir yelpazede kurs imkanı sunuyor. Bu kurslardan biri olan aşçılık sınıfına büyük ilgi gösteren Nurgül Şengür, uzun zamandır hayallerini süsleyen İtalyan yemeklerini burada yapma şansı bulduğunu söyledi.
“İtalyan mutfak kültürüne olan ilgim çok fazla” diyen Şengür, merakının uzun yıllara dayandığını ve İtalya ziyaretinde bu ülkenin mutfağına olan hayranlığını daha da artırdığını belirtti. Şengür, Vefahane Yaşam Merkezi’nde Filiz hocanın rehberliğinde İtalyan mutfağını yakından tanıma imkanı bulduğunu ve tatlıdan tuzluya birçok İtalyan yemeğinin pişirme tekniğini öğrendiğini dile getirdi.
Kurs sürecinde öğrendiklerini evinde de uygulayan Şengür, focaccia ekmeği, spagetti, pizza ve tiramisu gibi İtalyan spesiyalitelerini ailenin beğenisine sunduğunu söyledi. Şengür, çocuklarının bu lezzetlere bayıldığını ve sürekli yeni İtalyan yemekleri yapmasını istediklerini aktardı. Evlerinde artık İtalyan yemeklerinin kokusunun eksik olmadığını ekleyen Şengür, Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız’a da Vefahane Yaşam Merkezi’ndeki hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
