Mercedes’e ait 8 milyon TL değerindeki AMG EQE 53 serisi elektrikli otomobil, Aydın’ın Söke ilçesi yakınlarında seyir halindeyken aniden alev aldı. Aracın bataryalarından kaynaklandığı belirtilen yangına, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yeni nesil bir söndürme çadırı ile hızla müdahale edildi. Yangının çevreye sıçraması ve zehirli gaz salınımı engellenirken, lüks otomobil yanarak tamamen zarar gördü. 12 saat süren müdahalenin ardından aracın bataryalarının enerjisi tükenince güvenli bir bölgeye çekildiği öğrenildi.
Olay, 22 Ağustos Cumartesi günü Söke Sazlıköy yakınlarında meydana geldi. İzmir istikametinden Bodrum’a gitmekte olan elektrikli otomobil aniden alev alarak sürücü tarafından yol kenarına çekildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın müdahalesiyle söndürülemeyen yangın, aracın tamamen yanmasına neden oldu. İtfaiye Daire Başkanı Taner Günhan, uzun yılların ardından ilk kez bu kadar şiddetli bir elektrikli araç yangınıyla karşılaştıklarını belirterek, bu tür durumlara karşı gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.
Mercedes marka AMG EQE 53 serisi elektrikli otomobilin tamamen yanarak küle dönmesiyle sonuçlanan olay, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin hızlı ve etkili müdahalesiyle kontrol altına alındı.
