Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

8,8 büyüklüğündeki deprem Rusya’da tsunamiye neden oldu

Rusya’nın Kamçatka Yarımadası açıklarında meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki deprem, Severo-Kurilsk liman kentinde tsunamiye sebep oldu. Japonya’da da yüksekliği 50 cm’yi bulan tsunaminin ardından Hawaii limanları kapanırken, Filipinler ve Meksika da kıyı bölgelerinde uyarıda bulundu.

Rusya'nın Kamçatka Yarımadası açıklarında meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki deprem, Severo-Kurilsk

Rusya’nın Kamçatka Yarımadası açıklarında meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki deprem, Severo-Kurilsk liman kentinde tsunamiye neden oldu. Japonya’da ise 50 santimetreye kadar ulaşan tsunami dalgaları gözlendi ve Pasifik ülkelerinin kıyı kesimlerinde yaşayanlar uyarıldı.
Depremin etkileri devam ederken, acil durumlar bakanlığından yapılan açıklamada, tsunaminin Severo-Kurilsk liman kentinin bazı bölgelerini vurduğu ve 2 bin kişinin etkilendiği bildirildi. Yükseklikleri 4 metreye kadar varan dalgaların zarara yol açtığı belirtildi. Riskli bölgelerdeki insanlar yüksek noktalara tahliye edilirken, yaralılara da sağlık hizmeti veriliyor.
Japonya’da da tüm uyarılara rağmen tsunami alarmı verildi ve birçok kişi tahliye edildi. JMA’nın uyarısının ardından Miyagi Eyaleti’nde tsunami dalgaları gözlendi. ABD’nin Hawaii Adası’nda da benzer önlemler alındı ve limanlar gelen gemilere kapatıldı. Filipinler ve Meksika da halklarını kıyılardan uzak durmaları konusunda uyardı.
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, Kamçatka Yarımadası açıklarındaki depremin büyüklüğünü 8,8 olarak güncelledi. Bu büyük deprem, Rusya ve Japonya kıyılarını ve Pasifik Adaları’nı etkiledi ve tsunami tehlikesine karşı uyarılar yapıldı.

Rusya’da, Ukrayna’daki savaşa karşı çıkan Yabloko Partisi Lider Yardımcısı Maxim
Sıradaki Haber Rusya’da gözaltındaki savaş karşıtı siyasetçiye 7 yıl hapis cezası