Tekirdağ’da gerçekleştirilen model uçak yarışmasında yaklaşık 100 öğrenci, gökyüzüyle yarışarak büyük bir heyecana sahne oldu. Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Süleymanpaşa ilçesindeki 13 Kasım Stadı’nda organize edilen 2. Model Uçak ve Lastik Motorlu Model Uçak Yarışması, geniş bir katılımla başladı. Toplamda 17 okuldan gelen 100’e yakın öğrencinin katıldığı etkinlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ilk gün planör ve lastik motorlu model uçak kategorilerinde mücadele etti. Yarışmanın ikinci gününde ise lise öğrencileri aynı kategorilerde kıyasıya rekabet edecekler.
Yarışma alanında öğrenciler, kendi hazırladıkları model uçakları en uzun süre havada tutabilmek için yarışırken, renkli görüntülere sahne oldular. Veliler ve öğretmenler de tribünden öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Güner Evren, etkinliğin ikinci kez düzenlendiğine dikkat çekerek, katılımın her geçen yıl arttığını belirtti. Evren, organizasyonun iki gün süreceğini ve sonuçların ilerleyen günlerde açıklanacağını bildirdi. Etkinliğin temel amacının öğrencileri dijital ortamdan uzaklaştırarak üretime ve teknolojiye yönlendirmek olduğunu vurgulayan Evren, gençlerin havacılık alanına ilgi duymalarını hedeflediklerini ifade etti.
Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği açıklandı.
