Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kral III. Charles, Cambridge’de Avrupa’nın ilk ekolojik tasarımlı camisini ziyaret etti

İngiltere Kralı III. Charles, Cambridge’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Türkiye’nin destekleriyle

İngiltere Kralı III. Charles, Cambridge’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Türkiye’nin destekleriyle inşa edilen Avrupa’nın ilk ekolojik tasarımlı camisini ziyaret etti. Kral Charles, bugün Cambridge’e yaptığı ziyaret esnasında Cambridge Merkez Camii’ni ziyaret etti ve Türkiye’nin önde gelen destekçileri arasında yer aldı. Avrupa’da sürdürülebilir mimariyle inşa edilen ilk camiyi ziyaret eden Kral Charles, bu yapıyı “dini ve sosyal değerlerin bir araya geldiği dikkate değer bir örnek” olarak nitelendirdi. Kral, camiyi gezdiği sırada çevre dostu yapının ödüllü tasarımı sayesinde klimaya ihtiyaç duyulmadan serin kalmasını sağlayan güneş panelleri, ısı pompaları ve doğal havalandırma sistemleri gibi ekolojik özellikler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret esnasında, İslam’ın çevreyi koruma yaklaşımlarından da bahsedildi ve Kral Charles, camiyi “muhteşem” ve “mimari açıdan harikulade” olarak tanımladı. Kral, caminin Mütevelli Heyeti Başkanı Abdal Hakim Murad ile yapılan görüşmede caminin iklim değişikliğiyle mücadelede insanlık için bir sembol haline geldiğini vurguladı. Ziyaretin sonunda Kral Charles, Cambridge Merkez Camii’nin inşasına katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, yapılan çalışmaların caminin dini ve sosyal bir merkez olmasının yanı sıra Cambridge şehrine de büyük katkı sağladığını ifade etti.

Ayrıca, Kral Charles’ın ziyaretiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı mesajda, bu tür ziyaretlerin, İslam karşıtlığının ve kültürel ayrımcılığın yükseldiği bir dönemde önemli olduğu vurgulandı. Erdoğan, Cambridge Merkez Camii’nin Türkiye’den de destek alarak inşa edildiğini ve Kral Charles’ın farklı kültür ve inançlara saygı duyduğu için takdir edildiğini belirtti. Kamu kurumları ve özel kişilerin katkılarıyla finanse edilen cami, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açılmış ve sürdürülebilir mimarlık ödülleri kazanmıştı.

İngiltere’nin yeni Başbakanı Andy Burnham, göreve başladığı ilk konuşmasında ülkenin
Sıradaki Haber İngiltere’nin yeni Başbakanı Burnham: “Son 40 yılın en büyük değişikliklerini hayata geçireceğiz”