Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Seul’de Kore Üniversitesi tarafından düzenlenen “143. Uluslararası Politika Forumu”nda konuşma yaptı.
Fidan, Asya seyahatine devam ediyor ve Endonezya’dan Güney Kore’ye geçerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Seul’de Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Hyun ile görüşen Fidan, ardından Kore Üniversitesi’nde düzenlenen “143. Uluslararası Politika Forumu”nda konuşma yaptı.
Türkiye’nin Asya-Pasifik bölgesiyle ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen diplomatik temasların bir parçası olan Bakan Fidan’ın Güney Kore ziyareti önem taşıyor. Fidan, son dönemde bölgedeki çeşitli ülkelere yönelik yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Fidan, 2 Haziran’da Singapur’u ziyaret etmiş ve 3 Haziran’da Endonezya’da temaslar gerçekleştirmişti. Türkiye’nin bölge ülkeleriyle siyasi, ekonomik, ticari ve savunma sanayii alanlarında iş birliğini artırmayı amaçlayan “Yeniden Asya Girişimi” çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar da devam ediyor.
