Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Adana’da meydana gelen yangında başarılı bir şekilde kullanılan yeni dron sistemi hakkında bilgi verdi.
OGM, Adana’nın Sarıçam ilçesinde çıkan yangında, yeni dron sisteminin başarılı bir şekilde kullanıldığını resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Genel Müdürlük, özellikle yangınların henüz büyüme evresindeyken müdahaleyi kolaylaştıran bu sistemin, zorlu arazi koşullarında kara ekiplerine destek sağlayacağını ve ulaşılması güç noktalara hızlı bir şekilde ulaşabileceğini vurguladı.
Ayrıca bu yeni dron sisteminin yangının ilerleme yönünde köpük ve retardant uygulayarak yayılmasını yavaşlatabileceği, müdahale kapasitesini ve personel güvenliğini önemli ölçüde artırabileceği belirtildi.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, teknolojik becerilerin nitelikli insan kaynağıyla birleşerek Yeşil Vatan savunmasında ormanların korunmasına yönelik inovatif çözümler geliştirileceği ifade edildi.
