Sincan Belediyesi, çocukları bilimin heyecanlı dünyasına davet ediyor. Bilim Sincan’da yaz okulları, dopdolu etkinliklerle devam ediyor. TÜBİTAK Bilim Merkezleri Yaz Akademisi kapsamında düzenlenen “Robotunu Tasarla ve Kodla” eğitimleri ile öğrenciler, eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda bilimsel yeteneklerini geliştiriyorlar.
Bilim Sincan’da gerçekleşen TÜBİTAK Bilim Merkezleri Yaz Akademisi sayesinde çocuklar, bilim ve teknolojiyle buluşuyor ve uygulamalı atölye çalışmaları ile dolu dolu bir öğrenme deneyimi yaşıyorlar. Deneyler yaparak, projeler geliştirerek ve interaktif etkinliklere katılarak, bilimin heyecanını doyasıya hissediyorlar.
İlkokul 3, 4 ve ortaokul 5, 6, 7. sınıf öğrencileri için özel olarak tasarlanan bu akademide öğrenciler, sadece robotları tanımakla kalmıyor, aynı zamanda kendi robotlarını tasarlayıp kodlayarak hayata geçiriyorlar. Böylelikle, teorik bilgiyi uygulamaya dönüştürerek teknolojiye yön veren bireyler olma yolunda önemli adımlar atıyorlar. Akademide, öğrenciler problem çözme, algoritmik düşünme, takım çalışması ve mühendislik becerilerini geliştirirken, üreten ve geliştiren bir neslin parçası olmanın keyfini yaşıyorlar.
Yaz boyunca devam edecek olan Bilim Sincan etkinlikleri, çocuklara unutamayacakları bir tatil geçirme fırsatı sunarken aynı zamanda onları gelecekteki bilim dolu kariyerlerine hazırlıyor.
