Antalya’da seyir halindeki nostaljik tramvayın üst kısmında çıkan yangın, bir esnafın dikkati sayesinde fark edildi ve vatmanın müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangını söndürmek için esnafın yardımıyla kullanılan 6 adet yangın söndürme tüpü ile tramvayın üst kısmındaki yangın kontrol altına alındı.
Olay, saat 12.30 sularında Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Tramvay, Kaleiçi durağını geçtikten sonra aniden üst kısmında alevlerin yükseldiği fark edildi. Çevredeki esnafların uyarısıyla tramvayı durduran vatman, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve esnafların yardımıyla yangın söndürme çalışmalarına başladı.
Tramvayın üst kısmındaki yangın, katener sisteminden akım alan noktaya yakın bir yerde oluştu ve esnafın getirdiği 6 yangın söndürme tüpüyle kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından tramvay seferleri kısa bir süreliğine durduruldu. Yangının çıkış nedeniyle ilgili detaylı inceleme başlatıldı.
Yangın tüpü veren esnaflardan Halil Haktanır, “Dumanların yükseldiğini görür görmez tramvay görevlilerine durumu ilettik. Hızla yangın tüplerini kullanarak müdahale ettik. Yangın çıkan bölümde şans eseri yolcu bulunmuyordu ancak öndeki birkaç yolcu hemen tahliye edildi” şeklinde açıklamada bulundu.
