1. Haberler
  2. GENEL
  3. Babasının heykelini bahçesine dikti

Babasının heykelini bahçesine dikti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darıcı köyünde 28 yıl önce vefat eden Veli Başpınar’ın oğlu Aslan Başpınar, babasının hatırasını yad etmek için  heykelini yaparak evlerinin bahçesine yerleştirildi. 2003 yılında yapılan heykel görenlerin dikkatini çekiyor.

Bahçesine olan düşkünlüğü, çalışkanlığı ve üretkenliği ile köyünde bilinen Veli Başpınar, 1996 yılında 63 yaşında iken vefat etti. Heykeltıraş Aslan Başpınar da, çalışkan, vefakar ve üretmek için hiçbir emeğini esirgemeyen babasının hatırasını yad etmek için  babası Veli Başpınar’ın elinde küreğiyle heykelini yaptı. 2003 yılında heykeli Darıcı köyündeki baba ocağının bahçesine diken Aslan Başpınar, babasının anılarını yaşatmak istedi. Bahçe işlerini babalarının gölgesi altında yürüten aile bireyleri de babalarının çok sevdiği bahçesine gözleri gibi bakıyorlar. Heykelin yanında çalışan bir yandan da dinlenen aile üyeleri, bakım ve temizliğini de sık sık yapıyor.

Köyden geçen vatandaşlar da Veli Başpınar’ın heykeline hayret ve şaşkınlıkla bakıyor.

haber merkezi

Usta heykeltraş bu defa babasının heykelini yaptı - Sözcü

Babasının heykelini bahçesine dikti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin