1. Haberler
  2. GENEL
  3. SGK Uyardı: bu SMS oyununa kanmayın!

SGK Uyardı: bu SMS oyununa kanmayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’ta yaşayan vatandaşlar için büyük bir uyarı geldi! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin gelen IBAN numaralı SMS’lere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Göksoy, “Böyle bir uygulama yok!” diyerek dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Son günlerde bazı kişiler, vatandaşları arayarak ya da SMS göndererek GSS borçları olduğunu iddia edip IBAN numarası veriyor. Bu dolandırıcılar, ödemelerin bu numaralar üzerinden yapılmaması durumunda icra takibiyle tehdit ediyor. Göksoy, bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yozgat SGK Uyardı: Kanmayın!

 

Ne Yapmalısınız?

SGK İl Müdürü, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini ve sosyal güvenlik kurumunun kesinlikle SMS ile IBAN üzerinden borç ödemesi alma uygulaması olmadığını açıkladı. GSS borcu olanların, ödemelerini yalnızca anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı veya mobil bankacılık aracılığıyla, ya da e-devlet üzerinden TC kimlik numarası ile yapmaları gerektiğini vurguladı.

Unutmayın! Eğer gönderilen IBAN numarasına para aktarılırsa, dolandırıcılığa maruz kalma riski yüksek. Yozgatlılar, bu uyarıyı dikkate alarak kendilerini korumalı!

 

Yozgat SGK Uyardı: Kanmayın!

SGK’dan gelen bu önemli açıklama, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına büyük bir adım. Dolandırıcılara karşı dikkatli olun, bilgilerinizi asla paylaşmayın!

haber merkezi

SGK Uyardı: bu SMS oyununa kanmayın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin