1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Yozgat için çok büyük bir şans! Sağlık alanında üç merkez daha hizmete girdi

Yozgat için çok büyük bir şans! Sağlık alanında üç merkez daha hizmete girdi

abdulkadir akgül yozgat milletvekili
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Bozok Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi”, “Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi” ile “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı.

Sağlık alanında yeni atılımlarla çok sayıda projenin hayata geçirildiği üniversitemizde, ileri tetkik tedavi ve aynı zamanda eğitim imkânı sunacak üç merkez daha hizmete girdi.

Merkezlerin açılış törenine; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan, İbrahim Ethem Sedef, Lütfullah Kayalar, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgat İdare Mahkemesi Başkanı Şener Alpaslan Zarıçlar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Cemil Çiçek Eğitim Merkezi Başkanı Mustafa Özden, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, , Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, fakülte dekanları, daire müdürleri ve Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Diş Hastanesi’nin üniversitemizin eğitim ve sağlık hizmetleri alanında önemli bir boşluğu dolduracağını vurguladı.

Rektörümüz konuşmasında bu merkezlerin hem üniversite hem de şehir halkı için büyük bir hizmet sunduğunu belirterek, yeni açılan bu merkezle sağlık hizmetleri kalitesini artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Ayrıca Rektörümüz, eğitim ve araştırma olanaklarının da bu sayede genişleyeceğini, öğrencilerin modern teknoloji ve simülasyon teknikleriyle pratik yapma fırsatı bulacağını ifade etti.

yozgat bozok üniversitesi sağlık

20’nin üzerinde ünite halkımıza destek vermeye başladık

Rektör Prof. Dr. Yaşar konuşmasının devamında şunları söyledi: “Şu an ilk etapta her türlü ameliyathanesiyle birlikte 20’nin üzerinde ünitle halkımıza destek vermeye başladık. Gelecek sene öğrencilerimizdeki sayı artışıyla birlikte ünit sayısını artırmayı planlıyoruz”

Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi özelinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar: “Simülasyon eğitimi tıp fakültesinde ve diğer sağlık bilimleri eğitimde ön plana çıkmaya başladı.

Bu konuda gelişen teknolojiye ayak uydurmak, bu teknolojiyi öğrencilerimizin kullanımına sunmak çok önemli. Çünkü bu teknoloji, hata yapma oranını azaltıyor. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak şu an dünyadaki en ileri simülasyon merkezi teknolojisini kullanıyoruz. Bu Orta Anadolu da birçok üniversite ve sağlık kuruluşunda olmayan bir hizmet. Bu hizmeti Yozgat’a kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz.

Öğrencilerin daha nitelikli ve donanımlı bir tıp eğitimi almaları noktasında Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin önemli katkısı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Strateji ve Bütçe Başkanlığımıza, Valiliğimize, değerli Vekillerimize ve bizi gönülden kabul eden, gönülden destekleyen, bu mutluluğumuzu paylaşan Yozgat halkına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Yozgat için, Yozgat Bozok Üniversitesi; Yozgat Bozok Üniversitesi için de Yozgat çok önemli” ifadelerini kullandı.

bozok üniversitesi resimleri

AKGÜL; YOZGAT İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Milletvekili Abdulkadir Akgül, Yozgat’ta sağlık alanında Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde üç farklı sağlık merkezinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar’ın Yozgat için çok büyük bir şans olduğunun altını çizen Akgül, Rektörümüzün yaptıkları yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.

Vali Mehmet Ali Özkan, açılışı gerçekleştirilen üç merkezin sadece üniversitemiz öğrencileri ve akademisyenleri için değil, aynı zamanda tüm Yozgat halkı için de önemli hizmetler sunacağına değindi. Vali Özkan merkezler bünyesinde yapılacak tedavi, rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları sayesinde vatandaşlarımız daha nitelikli sağlık hizmetlerine erişim sağlayacak ve bölgemizdeki sağlık altyapısı daha da güçlenecektir dedi.

Güncel haberler için sayfamızı takip edebilirsiniz

Yozgat için çok büyük bir şans! Sağlık alanında üç merkez daha hizmete girdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin