1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden Şahsın Annesi: “26 Suçtan Kaydı Varsa Neden Devlet Bunu Almadı? O Kadar Yalvardım.”

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden Şahsın Annesi: “26 Suçtan Kaydı Varsa Neden Devlet Bunu Almadı? O Kadar Yalvardım.”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ümraniye’de 22 Eylül 2024 tarihinde, çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19), gözaltına alındığı sırada polis memurunun silahını ele geçirerek etrafa ateş açtı. Çıkan çatışmada polis memuru Şeyda Yılmaz (27) ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit oldu. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sonrası açıklamalarda bulunan zanlının annesi Pınar Geçti, yaşanan trajedinin ardından oğlunun durumu hakkında daha önce defalarca devlet yetkililerine başvurduğunu dile getirdi. “26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? O kadar yalvardım, her şeyi anlattım. Bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunları defalarca söyledim ama bir şey yapılmadı,” diyerek yaşadığı çaresizliği ifade etti.

Oğlunun polise zarar vermesinden dolayı derin üzüntü içinde olduğunu belirten anne, “Keşke polisimize değil de bana gelseydi, ben öleydim. O silahı ben yeseydim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Gerekirse ailelerinin yanına gidip üzüntülerimi paylaşmayı düşünüyorum,” dedi.

Anne Geçti, oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve bunu yetkililere ilettiğini, ancak çocuğunun tedavi edilmediğini belirterek “O kadar karakollara gittim. Oğlumun yerini söyledim, durumu anlattım. Hiçbir anne baba çocuğunun bu hale gelmesini istemez.” diye konuştu.

Bu acı olay, hem şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın ailesini yasa boğarken, suçlu şahsın ailesinde de derin bir pişmanlık ve çaresizlik duygusuna yol açtı.

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden Şahsın Annesi: “26 Suçtan Kaydı Varsa Neden Devlet Bunu Almadı? O Kadar Yalvardım.”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin