1. Haberler
  2. ASAYİŞ
  3. Bu proje ile, Ata tohumları filizlenecek

Bu proje ile, Ata tohumları filizlenecek

Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çiçekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu ortak projesi olan “Ata Tohumu projesi” hayata geçiriliyor.

ata tohumu projesi

Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çiçekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu ortak projesi olan “Ata Tohumu projesi” hayata geçiriliyor.

ata tohumu“Ata Tohumlarını çoğaltıyoruz”

Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir  Sağlam yaptığı açıklamada; “Ata Tohumlarını çoğaltıyoruz” sloganı ile başladığımız bu proje, Tarımda sürdürülebilirliği ve verimliliği artırmak için büyük önem taşımaktadır.

Sağlam, İnsanlığın en önemli üretim kaynağı olan tarım, artan dünya nüfusu için ve ülkeler arası rekabette önemini korurken, Geçmişte ve günümüzde yaşanan savaşlarda ülkelerin girişimde bulunduğu en önemli söylemlerin gıda güvenliği olduğunu düşündüğümüzde tarımın insanlık için önemine şahit olmaktayız.

Bu projeyi okullarda ve ilçemizde yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız

Tohum üretiminde öncü olmak ve çeşitli işlemlerde genetiği değiştirilerek insan sağlığına zararları olan tarım kaynaklarına ihtiyacı sıfıra indirmeyi hedeflediğimiz projeyi ilerleyen yıllarda ilçemiz okullarında ve vatandaşlarına yönelik olarak yaygınlaştırmayı düşünmekteyiz.

Dört mevsimin yaşandığı ve coğrafik olarak tarımın neredeyse her türlü ürününün yetişebildiği Avrupa’nın endemik bitki çeşitliliğinde en büyük paya sahip ülkemizin tarımsal verimliliğinin devamı ve bu yönde bilinçli toplum oluşturmak amacıyla “Ata Tohumu Projesi” gerçekleştirilecektir.

Tabiri caizse dededen kalma sebze ve meyve tohumu vererek projemize katkı sağlamak isteyen her vatandaşımızın desteğini bekliyoruz.”dedi.

1 Ekim 2024-1 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “ata tohumu projesine destek olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Orhan Ekinci

Bu proje ile, Ata tohumları filizlenecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin