Manisa’nın Davutlar Mahallesi’nde meydana gelen yangına, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlı bir şekilde müdahale edildi. 16 Ağustos gecesi yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına, mahalleye tahsis edilen yangın tankeriyle anında karşılık verildi ve yangın kontrol altına alındı. Mahalle sakinleri ve Davutlar Mahallesi Muhtarı, yangını fark ederek hemen harekete geçti ve büyük bir felaketin önüne geçildi.
Muhtar Fatih Çalgı, yangına müdahalede tankerin hayati önemini vurgulayarak, tankerin olmasaydı yangının mahalleye sıçramasının büyük bir olasılık olduğunu dile getirdi. Çalgı ayrıca, yangın tankerlerinin orman yangınlarının yanı sıra mahalle içinde yaşanabilecek yangınlarda da büyük önem taşıdığını belirtti. Mahalle sakinlerinin duyarlılığı ve belediyenin sağladığı destekle yangının büyümesinin engellendiğini ifade etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ise yangın tankerlerinin mahallelerin risk durumlarına göre planlanarak dağıtıldığını belirterek, uygulamanın başarılı bir şekilde devam edeceğini söyledi. İnal, mahalle muhtarlarının yangın tankerlerinin etkin kullanımında önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaparak, muhtarlara teşekkür etti. Manisa’da Mahallelerdeki yangın riski yüksek bölgelere tankerin sağlanmasının süreceğini ve böylelikle yangınların büyümeden kontrol altına alınacağını belirtti.
