İstanbul’un Güngören ilçesinde yaşanan olayda 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın öldürülmesiyle ilgili davada, 14 yaşındaki E.Ç.’ye verilen 18 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası, Atlas’ın annesi Gülhan Ünlü tarafından eleştirildi. Ünlü, karara itiraz edeceklerini ve “Adalet sağlanmadı” dedi.
Güngören’deki olayda yaşanan ve 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kavgaya ilişkin adli süreçte, 14 yaşındaki E.Ç.’ye 18 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Atlas’ın annesi Gülhan Ünlü, Atlas’ın mezarı başında açıklamalarda bulundu.
Gülhan Ünlü, E.Ç.’ye verilen 18 yıl 10 ay 15 gün cezaya tepki göstererek, karara itiraz edeceklerini dile getirdi. Ünlü, “18 yıllık ceza kabul edilemez. İstinaf mahkemesine başvuracağız. Hakim, karar açıklarken hakkaniyetli olacağını belirtmişti. Ancak bu karar, adaleti sağlamadı. Mağduriyeti gidermedi. Bu ceza bize verilmiş bir cezadır. Biz cezanın indirimlerle azaldığını biliyoruz. Ancak bu bizi tatmin etmiyor. Bu ceza, bizi cezalandırmaktan başka bir şey değil, neredeyse katili ödüllendiriyor” dedi.
“Ailece tehdit ediliyoruz”
Ünlü, tehditler aldığını belirterek, “Bu acımızın yanında tehditlerle uğraşıyoruz. Duruşmadan sonra tehditler arttı. Mesajlarla tehdit ediliyoruz. Savcılık soruşturma başlattı, bu tehditlerin arkasında olanlar yakalanacak. Bu süreçte birçok tehdit aldık. Bunlardan bazıları cezalandırıldı. Tehdit edenler, çete üyesi olduklarını söylüyor. Acımızın yanında, üzüntümüz içinde bunlarla uğraşıyoruz. Savcılığın bu konuyla ilgilendiğini biliyoruz” açıklamasında bulundu.
