Tekirdağ’ın Saray ilçesinde, emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheli, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda önemli bir başarıya imza attı. Yapılan saha ve istihbari çalışmalar sonucunda, şüpheli O.K.’nin evine operasyon düzenlendi.
Yapılan detaylı aramalarda şüphelinin evinde; ruhsatsız bir tabanca, hassas bir terazi, 5 paket halinde satışa hazır toplam 2.9 gram fişeklenmiş hint keneviri ve 4 kutu sarma kağıdı ele geçirildi. Operasyonun ardından gözaltına alınan O.K., “TCK-188 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti”, “TCK-191 Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” ve “6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun’a Muhalefet” suçlarından adli işlem gördü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon sonrası elde edilen bulgular, uyuşturucuyla mücadele kapsamında önemli bir adımın atıldığını gösteriyor.
