Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adalet Bakanı Tunç: “İsrail’in Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’nda Güney Afrika’nın başlattığı davayı takdirle karşıladık”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Güney Afrika Adalet Bakanı Mmamoloko Kubayi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Güney Afrika Adalet Bakanı Mmamoloko Kubayi ile yaptığı görüşmede, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasını destekleyeceğini belirtti. Bakan Tunç, Suudi Arabistan’da düzenlenen 2. Uluslararası Adalet Konferansı’na katılmak üzere bulunduğu sırada Kubayi ile bir araya geldi.
Bakanlar, aralarındaki adli iş birliğini güçlendirmenin yanı sıra Gazze’deki insanlık dramı ve Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım davası konularını ele aldı. Tunç, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı anlayış, iş birliği ve ortak değerler üzerine gelişmesine öncelik verdiklerini vurgulayarak, Güney Afrika’nın Filistin’e duyarlılığını önemsediklerini belirtti.
Görüşmede Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı dava konusunda Türkiye’nin destek verme kararlılığından da bahseden Bakan Tunç, uluslararası hukuka olan güvenin korunması adına bu davayı önemsediklerini ifade etti.
Bakan Tunç, Gazze’deki soykırım suçlarına dikkat çekerek, İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı kararlarına uymamasının uluslararası hukuka zarar verdiğini belirtti. Ayrıca İsrail’in işlediği suçlardan dolayı hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin politikalarını takdir ettiğini ifade etti.
Güney Afrika Adalet Bakanı Kubayi ise Türkiye’nin desteğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, adli iş birliğinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Taraflar arasındaki adli iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılan adımlardan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile devam eden müzakerelere ilişkin
Sıradaki Haber Pezeşkiyan: “Balistik füzelerle ilgili hiçbir müzakere yapılmadı ve yapılmayacak da”