Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Adınız teröre karıştı” yalanıyla 1 milyon TL dolandırdı, kaçış anı kameraya yansıdı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde gerçekleşen bir olayda, bir dolandırıcı, bir vatandaşı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde gerçekleşen bir olayda, bir dolandırıcı, bir vatandaşı 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve parayla kandırarak, kendisini polis ve savcı olarak tanıttı. Olayın ardından İstanbul’da düzenlenen operasyonla şüpheli yakalandı ve adli makamlara sevk edildi. Dolandırıcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dolandırıcılık anları, çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olayın 21 Ocak’ta meydana geldiği belirtildi. Dolandırıcı, vatandaşı arayarak isminin terör örgütüyle ilişkilendirildiği yalanını söyleyerek ziynet eşyası ve parasını aldı. Vatandaşın durumu fark etmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı ve dolandırıcının kimliğini güvenlik kameraları aracılığıyla tespit etti.
M.F.H. isimli şüphelinin İstanbul’dan Sakarya’ya giderek suçu işlediği belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul’da düzenledikleri operasyonla şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şahsın evinde yapılan aramalarda dolandırıcılık suçundan elde edildiği düşünülen para, cep telefonları ve dijital materyaller ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen M.F.H., “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.
Ayrıca, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde M.F.H.’nin araçla sokağa girip ziynet eşyalarını almak için araçtan inip hızla uzaklaştığı anlar net bir şekilde görüldü.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Ercan
Sıradaki Haber Bursa’da çıkan kavgada bıçaklar çekildi: 1 yaralı