Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adıyaman Örenli’de hayat yeniden başladı

Adıyaman’da deprem sonrası yapılan konutlar hızla tamamlandı. Abdurrahman Parlak ve Yusuf Koçer, devletin sağladığı güvenceyle yeni evlerinde rahat ettiklerini belirtti. Necla Yaman Kaya ise TOKİ konutlarında artık deprem korkusu olmadığını ve burada oturmanın büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Adıyaman'da deprem sonrası yapılan konutlar hızla tamamlandı. Abdurrahman Parlak ve

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adıyaman’ın Örenli Mahallesi’nde 6 Şubat depremleri sonrasında ağır hasar alan 3 bin 34 konutun yapımını yalnızca 1 yıl içerisinde tamamladı. Bakan Murat Kurum, depremzedelerden Abdurrahman Parlak’ın “Cumhurbaşkanımız bir babanın evladına yapamayacağını yaptı” sözlerine atıfta bulunarak, bölgeden paylaşılan görüntülerle birlikte durumu duyurdu.
Adıyaman genelinde toplamda 31 bin 406 konutun teslim edildiği belirtilirken, yıl sonuna kadar şehirde toplamda 43 bin 573 konut ve iş yerinin tamamlanacağı hedefleniyor. Özellikle TOKİ tarafından Örenli Mahallesi’nde 59 hektarlık alanda tamamlanan 3 bin 34 konut, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Yeni evlerine yerleşen vatandaşlar, artık deprem korkusu olmadan huzur içinde yaşadıklarını ifade ettiler.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedelerin ifadelerini de paylaşarak, “Devletin güvencesi olmazsa millet yaşayamaz burada” dediği Abdurrahman Parlak’ın memnuniyetini aktardı. Yine bir hak sahibi olan Yusuf Koçer ise devletin desteği sayesinde çıkarıldıkları zor durumdan kurtulduklarını belirterek, “Rahat uyuyorum, rahat kalkıyorum. Bu kadar milleti ayağa kaldırmak, konutları kaldırmak öyle kolay değil. Öyle başarılı bir Cumhurbaşkanı ki Allah razı olsun” dedi.
TOKİ’nin tünel kalıp sisteminin vatandaşlara güven verdiğini belirten Necla Yaman Kaya da artık deprem korkusu yaşamadıklarını ifade etti. “TOKİ, site tarzı mahalle kurdu. Bu çok büyük avantaj ve burada oturanlar için büyük rahatlık, bulunmaz nimet. Gerçekten gönül rahatlığıyla TOKİ deprem konutlarında oturabiliyoruz” diyen Kaya, enkaz altında kalma korkusunun artık olmadığını belirtti.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı