Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “12 Eylül 1980 darbesi Türkiye’nin acı darbe hikayelerinden bir tanesidir”

Hasan Basri Yalçın, 12 Eylül darbesinin Türkiye’deki darbe geleneğinin bir parçası olduğunu belirtti. AK Parti’nin darbelere karşı verdiği mücadele ve sivil anayasa talebi önemli. Yalçın, darbelerin demokrasiye zarar verdiğini vurguladı.

Hasan Basri Yalçın, 12 Eylül darbesinin Türkiye'deki darbe geleneğinin bir

AK Parti’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, 12 Eylül 1980 darbesinin Türkiye’nin acı darbe hikayelerinden biri olduğunu vurguladı. Darbenin etkilerinin hala devam ettiğine dikkat çeken Yalçın, 650 bin kişinin gözaltına alındığını ve 171 kişinin işkenceyle öldürüldüğünü belirtti. Yalçın, 1980 darbesinin ülkenin darbeler tarihindeki yerini değerlendirirken, Türk siyasi tarihinde darbelerin normalmiş gibi algılandığını ve bu durumun devam ettiğini ifade etti.

Yalçın, 1980 darbesinin Türk siyasetinde askeri vesayeti güçlendirdiğini ve sonraki hükümetleri darbenin gölgesinde bıraktığını dile getirdi. Ancak AK Parti iktidarının vesayeti reddederek demokratik bir siyaset anlayışıyla hareket ettiğini ve reformlarla bu durumu değiştirdiğini belirtti. Yalçın ayrıca 1980 darbesinin demokratikleşmeyi geciktirdiğini ve Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

AK Parti’nin sivil anayasa çalışmalarına değinen Yalçın, toplumsal katılımın önemine vurgu yaparak, darbelerle mücadelede AK Parti’nin öncü rol üstlendiğini ve vesayet düzenine karşı durduğunu ifade etti. Son olarak, Türkiye’nin darbelerle mücadelesinde AK Parti’nin rolüne vurgu yaparak, 27 Nisan E-muhtırasına verilen cevabın Türkiye’nin demokrasi serüveninde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı