Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aktivistler İsrail ablukasını kırmak için İtalya’dan Gazze kıyılarına doğru yola çıktı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve diğer 10 aktivist, Gazze’ye yardım götürmek amacıyla İtalya’dan yola çıktı. Greta, engellere rağmen mücadeleyi sürdürmek gerektiğini vurgulayarak uluslararası farkındalık yaratmayı hedefliyor. Thunberg, daha önce Filistin’e gitmeyi planlamış ancak gemilerine saldırı düzenlenmişti.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve diğer 10 aktivist, Gazze'ye

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in de aralarında bulunduğu 11 aktivist, İsrail’in Gazze Şeridi’nde uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla İtalya’dan Gazze’ye yardım götüren bir gemiyle yola çıktı. Thunberg’e ek olarak, “Game of Thrones” dizisinin ünlü oyuncusu Liam Cunningham ve Filistin kökenli Fransız Avrupa Parlamentosu üyesi Rima Hassan da bu grupta yer aldı. Grubun kullandığı Madleen isimli yelkenli tekne, Sicilya’daki Catania Limanı’ndan hareket ederek Gazze’ye doğru ilerliyor. Aktivistler, herhangi bir engelle karşılaşmazlarsa yedi gün içinde Gazze kıyılarına ulaşmayı planlıyor. Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından işletilen bu yardım gemisiyle Gazze’ye insani yardım götürülerek, uluslararası düzeyde Gazze’deki krize dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

Greta Thunberg, diğer aktivistlerle birlikte düzenledikleri basın toplantısında duygusal anlar yaşadı ve şunları söyledi: “Her türlü zorluğa rağmen mücadeleye devam etmeliyiz. Eğer denemeyi bırakırsak, insanlığımızı kaybederiz. Bu görev ne kadar riskli olursa olsun, dünya genelindeki soykırıma sessiz kalmaktan daha az tehlikeli değil.” İklim aktivisti Thunberg, daha önce Filistin’e gitmeyi planladığı Özgürlük Filosu’na ait bir başka gemiyle geçen ay yola çıkmış ancak girişimleri başarısız olmuştu. Gruba ait diğer bir gemi olan “Conscience” adlı gemi, Malta açıklarında seyir halindeyken saldırıya uğramış ve ciddi hasar görmüştü. Aktivistler, bu saldırıyı İsrail’in gerçekleştirdiğini iddia etmişlerdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği
Sıradaki Haber Bakan Fidan, Sudanlı mevkidaşı Salem ile görüştü