Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Alanya’da tekstil atıkları giysi kumbarasıyla geri dönüştürülüyor

    Alanya Belediyesi’nin 4 ayda 353 giysi kumbarasından topladığı 150 bin 219 kg tekstil atığı geri dönüşüme kazandırıldı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sevda Çapa, tekstil atıklarının geri dönüşümünün önemini vurgulayarak sürdürülebilir bir gelecek için çalıştıklarını belirtti.

    Alanya Belediyesi'nin 4 ayda

    Alanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, kentin çeşitli bölgelerinde yer alan 353 giysi kumbarasından 4 ay içinde toplam 150 bin 219 kilogram tekstil atığı toplandığını duyurdu. Kentin yoğun noktalarına yerleştirilen giysi kumbaralarıyla kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkların geri dönüşümüyle ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Vatandaşlar, eski giysilerini, ayakkabılarını ve tekstil ürünlerini bu kumbaralara atarak sıfır atık olgusuna katkıda bulunabiliyor. Toplanan tekstil ürünleri lisanslı bir firma tarafından incelenip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere değerlendiriliyor. Geri dönüşüme kazandırılamayacak ürünler ise tekstil hammaddesine dönüşmek üzere geri dönüşüm tesislerinde işleniyor.
    Alanya Belediyesi’nin giysi kumbaraları projesi kapsamında Eylül ayında 27 bin 910 kilogram, Ekim ayında 29 bin 647 kilogram, Kasım ayında 54 bin 20 kilogram ve Aralık ayında 36 bin 590 kilogram olmak üzere toplamda 150 ton (150.219 kg) tekstil atığının geri dönüşüme kazandırıldığı belirtildi.
    Alanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sevda Çapa, “İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve kaynakları daha verimli kullanmak, şehrimizin çevresel geleceği için öncelikli hedeflerimizden biridir. Kullanılmış tekstil ürünlerinin doğaya atılması, gereksiz hammadde kullanımı anlamına gelir. Bu durum ise petrol, kimyasallar, enerji ve suyun boşa gitmesine neden olur. Ayrıca tekstil endüstrisindeki sorunlar, atık su miktarı ve kimyasal madde kullanımıyla ilgilidir. Sürdürülebilir bir gelecek için doğal kaynakların etkin kullanımı, enerji verimliliği ve endüstriyel atıkların azaltılması son derece önemlidir” açıklamasında bulundu.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”