Kocasinan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, alkollü bir sürücü kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobile çarptı ve bir yolcu yaralandı. Kazada oluşan maddi ve manevi zararları karşılamak adına alkollü sürücüye 25 bin TL para cezası kesilirken, ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.
Olay, Mimarsinan Mahallesi Tuna Caddesi’nde gerçekleşti. T.Y. isimli sürücünün kullandığı 38 KM 490 plakalı araç, ışıkta bekleyen B.A. yönetimindeki 03 AFA 747 plakalı otomobile arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevreye güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri yaralanan E.T.’ye ilk müdahaleyi yaparak hastaneye sevk etti.
Yapılan kontroller sonucunda T.Y.’nin alkollü olduğu tespit edildi ve ‘alkollü araç kullanma’ suçundan 25 bin TL para cezası kesildi. Ayrıca T.Y.’nin ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. T.Y. aynı zamanda trafik güvenliğini tehlikeye atma suçundan da adli işlem başlatılarak karakola götürüldü. Bu kapsamda soruşturma başlatılmıştır.
