Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, kampüs içi ulaşımı geliştirmek ve sürdürülebilir çözümler sunmak için elektrikli skuter hizmeti sağlamak amacıyla bir protokol imzaladı.
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Skuter firmasının Kamu İlişkileri Direktörü Birol Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, ALKÜ kampüslerine kiralanabilir elektrikli skuter istasyonlarının kurulması kararlaştırıldı. Bu sayede öğrenciler, akademisyenler, üniversite çalışanları ve ziyaretçiler, kampüs içi ulaşımlarını daha hızlı, konforlu ve çevreci bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, yerli ve milli yazılım altyapısı sayesinde skuter kullanım süreçleri dijital ortamda takip edilebilecek ve kullanıcılar uygulama üzerinden skuterleri kolayca kiralayıp kullanabilecekler.
Rektör Türkdoğan, yaptığı açıklamada, “Yerleştirilecek skuterlar sayesinde kampüs içi ulaşımını hızlı ve pratik hale getirerek öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve çalışanlarımıza avantajlar sunuyoruz. Ayrıca, üniversite mensuplarına yüzde 15 özel indirim sağlayarak sürdürülebilir, teknolojik ve inovatif çözümlerle yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Bu iş birliği ile öğrencilerimiz ve çalışanlarımız için kampüs içi ulaşımın daha keyifli ve kolay olacağını düşünüyorum” dedi.
Protokol, 28 Mayıs 2025 tarihinde yürürlüğe girdi ve bir yıl süreyle geçerli olacak. Taraflar, gerektiğinde protokolü karşılıklı olarak yenileme hakkına sahip olacaklar.
