Almanya’nın Mannheim kentinde, motor arızası yaşayan bir küçük uçağın acil iniş yapması sonucu trafik levhasına çarpmasıyla meydana gelen olayda 3 kişi yaralandı. Uçak, Mannheim kentindeki bir caddeye acil şekilde iniş yaptıktan sonra trafik levhasına çarparak durdu. Polis, itfaiye ve ambulans ekipleri hızla olay yerine sevk edildi ve yaralılara müdahale edildi. Uçaktaki 3 kişi yaralanırken, yetkililer kıl payı büyük bir felaketin yaşanmaktan son anda önlendiğini ifade ettiler.
Uçağın Diamond DA 40 D Star modeli olduğu ve Mannheim-Neuostheim Havaalanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra arıza yaptığı belirtildi. Pilot, yerleşim alanları arasında bulunan Hauptfeuerwache (Ana İtfaiye) yakınlarındaki boş bir alana acil iniş kararı aldı.
Olayı gören tanıklar, uçağın iniş sırasında park halindeki iki aracın arasından sıyrılarak caddeye ulaştığını ve daha sonra trafik levhasına çarpıp durduğunu aktardılar.
Kaza, Neckarauer Caddesi’nde trafik akışının durmasına neden oldu ve saatler süren çalışmaların ardından uçağın enkazı kaldırıldı. Kazanın tam nedeni henüz bilinmezken, Federal Uçak Kazası Soruşturma Dairesi (BFU) yetkilileri olay yerine gelerek detaylı incelemelere başladılar.
