Amasya’da bir binanın bahçe duvarının çökme anları, 6 gün önce yaşandığı sırada bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olayın yaşandığı Şeyhcui Mahallesi’nde bulunan Gümüş apartmanına ait bahçe duvarı, yan bina olarak hizmet veren 5 katlı apartmana doğru yıkılarak büyük bir zarara yol açtı.
Çevrede yaşayanlar, duvarın çökme sesini duyduklarında deprem olduğunu düşündüler ancak gerçek durum anlaşılınca şaşkınlık yaşadılar. Şans eseri duvarın yıkıldığı sırada kimse bulunmaması, büyük bir facianın önüne geçti. Olayın bildirilmesi üzerine AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri bölgeye çağrıldı ve güvenlik önlemleri alındı.
Apartman sakinlerinden Hikmet Yılmaz, yaşananları “Şiddetli bir yağış vardı ve bahçede bulunuyorduk. Aniden korkunç bir gürültü duyduk, deprem olmuş gibi hissettik. Sonradan dışarı çıkıp duvarın yıkıldığını gördük. Şükür ki kimseye zarar gelmedi” sözleriyle anlattı. Olayın güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiş olması, duvarın çökme anını net bir şekilde ortaya koydu.
