Amasya’da bir iş yerinde meydana gelen yangında, mahsur kalan bir köpek mahalle muhtarı tarafından kurtarıldı. Kirazlıdere Mahallesi muhtarı, alevleri fark eder etmez hızla iş yerine koştu ve kapıyı kırarak içeride mahsur kalan köpeği kurtardı. Ayrıca, çevredeki vatandaşlar da yakındaki karavanı ve aracı uzaklaştırarak yardımcı oldular.
Olay, Kirazlıdere Mahallesi Eski Sanayi mevkiinde Mehmet G.’ye ait oto yıkama iş yerinde meydana geldi ve henüz nedeni belirlenemeyen bir yangınla başladı. İhbar üzerine, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Muhtar Ramazan Şişik, alevleri görünce hemen harekete geçerek kapıyı kırıp içeride mahsur kalan köpeği kurtardı. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da karavana ve araca müdahale ederek yangının yayılmasını engellediler.
Olayı anlatan Şişik, “Yangın yerindeki köpeği kurtardık. Sağlıklı ve sorunsuzdur. Arkadaşlarımızla birlikte hızlı bir şekilde müdahale ettik.” şeklinde konuştu. Polis ekipleri ise yangının çıkış sebebini araştırmak üzere inceleme başlattı.
