Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anadolu OSB, ’Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması’ düzenledi

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, 9. Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında sportif sazan balığı yakalama yarışması düzenledi. 28 Eylül 2025’te gerçekleşen yarışmada 10 yaşındaki Arel İyimaya en büyük sazanı yakalayarak birinci oldu. Yarışmada toplam 12 sazan balığı ve 159 havuz balığı yakalandı. Ödüller ise katılımcılara farklı kişiler tarafından verildi.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, 9. Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında sportif

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, 9. Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında “Yağmursuyu Göleti ASOF Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması”nı düzenledi. Bu yarışma, Anadolu OSB Yönetimi tarafından, sanayi bölgesinde bulunan Yağmursuyu Göleti’nde doğal hayatın korunması ve sportif amaçlı olta balıkçılığının teşviki amacıyla organize edildi. 28 Eylül 2025 Pazar günü gerçekleşen yarışmaya 5-60 yaş aralığında toplam 90 yarışmacı ve aileleri katıldı. Yarışmada, 10 yaşındaki Arel İyimaya, 52,5 cm’lik sazan balığı yakalayarak en büyük sazan balığı kategorisinde birinci oldu.

Yarışma sırasında 12 sazan balığı ve 159 havuz balığı, 28 Eylül 2025 Pazar günü yakalandı. Yakalanan yerli sazanlar ölçüldükten sonra derhal suya salınırken, istilacı tür olan İsrail sazanları ise Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü gözlemcileri tarafından tutanak altına alındı.

Yarışmanın en büyük sazan balığı yakalama kategorisinde birinciliği alan Arel İyimaya’ya ödülünü Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz takdim etti. En çok sazan balığı yakalama kategorisinde ise birinci Rıza Gezer oldu ve ödülünü Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurt verdi. En çok havuz balığı yakalama kategorisinde ise birinci olan Şakir Üçoluk, ödülünü Anadolu OSB Bölge Müdürü Yunus Emre İyimaya’nın elinden aldı. İsa Küçük ise havuz balığı kategorisinde ikinci olarak ödülünü ASOF Yönetim Kurulu Başkanı Serkan İnanç’tan teslim aldı. Yarışma sponsoru olan Can Erdem Arslan ödül almaktan vazgeçerken, üçüncü sıradaki ödül ise Muhammed Akpan’a RASTGELE-DER Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Sanalan tarafından verildi. Bu heyecan dolu yarışmada, toplamda 5 kazanan belirlendi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı